OK Olimpik donirao 1000 kuna OK Gorici

Nakon što se OK Gorica našla u financijskim poteškoćama zbog toga jer pomoć od Grada nije realizirana u 2014. godini, OK Olimpik, odbojkaški klub iz Zagreba, na čelu s predsjednikom Dejanom Kljajićem klubu je odlučio donirati 1000 kuna kao znak podrške i pomoći.

Mislim da bi svi klubovi trebali slijediti naš primjer i na sličan način pomoći OK Gorici. Iako se OK Olimpik nalazi u gotovo istoj situaciji kao OK Gorica iz razloga jer nemamo gotovo nikakve pomoći od Grada Zagreba, a financiramo se isključivo iz klupskih članarina, odlučili smo pomoći OK Gorici samim tim jer smo se i sami našli u sličnim situacijama bezbroj puta – rekao je predsjednik Olimpika Dejan Kljajić. Ovo je tek jedna od donacija koje su pristigle u klub nakon konferencije za medije koja se održala u utorak 11. studenog. Naime, na njoj je predsjednik OK Gorice Domagoj Oštrić zamolio medije za pomoć oko pronalaska sponzora i donatora upravo zbog otkazane pomoći Grada Velike Gorice. Ponovimo, iako je najavljena podrška Grada u financiranju, ali zbog objektivnog razloga neizglasavanja rebalansa u korist Zajednice športskih udruga sredstva ne postoje.

Ovom donacijom prvenstveno želimo pomoći OK Gorici da sakupi novce za sljedeće gostovanje, ali i dati primjer ostalim klubovima koji bi sljedeći naš primjer mogli pomoći i s puno manjim donacijama. Stoga ovim putem pozivam ostale odbojkaške klubove da iskažu svoju solidarnost i pomognu OK Gorici – istaknuo je na kraju Kljajić. S druge strane, predsjednik OK Gorice Domagoj Oštrić vidno je zadovoljan svime što se napravilo unazad nekoliko dana, a vezano je za skupljanje novaca za osiguravanje daljnjeg natjecanja u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

Zahvaljujemo se Olimpiku na sportskoj solidatnosti i pomoći – kratko je komentirao Oštrić. Klupsko vodstvo i dalje nastavlja s akcijom #brkomdosponzora u kojoj ujedno želi tijekom studenog ukazati na zdravstvene probleme koji muče muškarce. Popularnom Movembru uključili su se igrači te vodstvo OK Gorice. Ovim putem još jednom pozivamo sve velikogoričke tvrtke, obrtnike, poduzetnike, ali i sve ljubitelje odbojke i sporta da nam svojim donacijama ili mogućim sponzorstvom pomognu.

Također, ovim putem zahvaljujemo i na donacijama Mininogometnom klubu Gorica koji je pomogao sa uplatom od 500 kn te privatnoj osobi Dejanu Debijađiu koji je pomogao uplatom od 200 kn.

Hvala Vam!

Pratite nas na društvenim mrežama