Nastavak pobjedničkog niza

2017-10-28 13.24.37

Treće kolo 2.nacionalne odbojkaške lige –centar, dovelo je odbojkaše zagrebačke Mladosti na gostovanje u Veliku Goricu. Domaći odbojkaši uvjerljivo su slavili s 3:0 (25:11, 25:22, 25:13).

Druga momčad zagrebačke Mladosti bila je jedina ekipa, koja je prošle godine porazila odbojkaše OK Gorice, i to na goričkom terenu. Nakon odlične prošle sezone u Drugoj ligi, velik broj igrača zagrebačke momčadi razasuo se po prvoligaškim klubovima, a nekolicina je završila i u redovima prve momčadi HAOK Mladosti. U cipele, očito talentirane generacije, uskočili su novi talentirani mladići. Premda tehnički ne zaostaju previše u odnosu na iskusne igrače OK Gorice, ipak se razlika stvara na taktičkom i fizičkom aspektu igre. U gostujućoj momčadi zamijetili smo nekoliko jako zanimljivih igrača, kojima će svakodnevni treninzi i igranje protiv starijih igrača, zasigurno pomoći da u skorije vrijeme počnu bilježiti i pobjede u Drugoj ligi.

U redovima Goričana na poziciju libera vratio se David Petar Buđak, srednje blokere igrali su Vedran Vukić i Ivan Vrpoljac, primače-pucače Mateej Bičvić i Dario Rukavina, korektora je korektno odigrao Snježan Prevolnik, a sve to pod ravnanjem Luke Humskog na poziciji tehničara. Priliku s klupe čekali su juniori Matija Klasnić i Neno Hazer, te bivši izlazni kadet Ivan Šulc.

Utakmica je krenula dosta očekivano. Goričani su dobrim servisima i preciznim smečevima stvarali velike probleme protivničkoj momčadi, stoga i velika razlika u poenima prvog seta nije bila iznenađujuća. U drugom setu dolazi do laganog opuštanja kod domaće momčadi što se najbolje vidjelo u promašenim servisima i drugim neforsiranim pogreškama. Mladostaši nisu imali snage za preokret i Goričani furiozno završavaju drugi set. U treći set Goričani kreću snažno i dosta lagano se rezultatski odvajaju. To je omogućilo ulazak u igru Matije Klasnića, koji je dobru igru protiv Karlovca okrunio i dosta dobrom partijom protiv Mladosti, prvenstveno na servisu i prijemu, te njegovog suigrača iz školske momčadi OŠ Slavka Kolara u Kravarskom, Nene Hazera. Neno se istaknuo dobrim servisima i ponajviše smečevima iz druge linije, koje je, za razliku od starijih suigrača Rukavine i Bičvića, uspješno završio. Osim dobre igre goričke mladosti u trećem setu smo bili svjedoci i pojave rjeđe od pobjeda ostalih goričkih odbojkaških klubova. Naime, jednu loše odigranu kontru od strane Mladostaša, spremno je dočekao tehničar Luka Humski, visoko se vinuo u zrak i odsmečirao loptu. Šteta što su ga uhvatili u obrani.

Nakon utakmice, Goričani su zasluženo slavlje nastavili u caffe baru Alkar, gdje su ih osim gostoljubivih domaćina dočekale i pizze čuvenog Bureka Jure. U tako opuštenoj atmosferi nije bilo službenih izjava, ipak iz razgovora među igračima valja zabilježiti njihovo zadovoljstvo igrom, ali prvenstveno sa savršenim skorom nakon tri odigrana kola. Igrači su realni u svojim razmišljanjima kako im tek predstoje tri utakmice protiv ipak iskusnijih i kvalitetnijih momčadi, nakon kojih će se moći bolje procijeniti koliko realno ova momčad može napraviti u prvenstvu. Prvo na redu je neugodno gostovanje u Čazmi.

Pratite nas na društvenim mrežama