Pobjeda u odgođenoj utakmici prvenstva

20161103_195542

U četvrtak 3. studenog odbojkaši Gorice pobijedili su u gostima momčad OK Siska II s rezultatom 3:1 (25:19, 25:22, 22:25, 25:19) u odgođenoj utakmici 3.kola II. A hrvatske odbojkaške lige – centar.

Treću prvenstvenu pobjedu zaredom Goričani su zabilježili na gostovanju kod juniorske momčadi Siska. Bila je ovo prilika za trenera Šulca da priliku pruži i najmlađim članovima momčadi, pa su tako na put za Sisak krenuli i Marko Stipić, Domagoj Ivković i David Jozić. Njima treba pridodati i  “starosjedioce” Davida Buđaka i Mateja Batinovića, koji su od početka sezone redovito u rosteru seniorske momčadi. Navedena petorka je prošli vikend, pod vodstvom trenera Filipa Dumbovića, nastupala i za kadetsku momčad OK Gorice na otvorenom prvenstvu Zagreba za kadete, gdje su usprkos dva poraza, prikazali zadovoljavajuću razinu igre.

Goričani u utakmicu kreću u postavi sa mladim Batinovićem na poziciji tehničara te Stipićem na poziciji srednjeg blokera. Stabilan prijem su držali primači Huljev i Bičvić, te libero Burčul, dok na poziciji korektora i drugog srednjeg blokera kreću kapetan Skorin, odnosno Vukić. Protekom seta, trener Šulc uvodi Jozića, Buđaka te iskusnog Šprema. Ove promjene nisu utjecale na razinu igre te Goričani mirno privode set kraju.

Drugi set nastavlja ista postava te uz manje probleme na prijemu, koje su otklonili iskusniji primači, na čelu sa liberom Burčulom, uspješno završavaju set. Treba napomenuti kako je pred kraj seta prve seniorske minute zabilježio i mladi Ivković na poziciji tehničara.

U trećem setu mogli smo vidjeti i zanimljiv pristup trenera Šulca, koji je svoju mladu postavu pustio da se sama “vadi” iz rezultatskog deficita u koji su ušli nešto slabijom razinom igre nego u prethodnom setu. Ovaj puta, nažalost, nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, ali nema sumnje kako će im to iskustvo pomoći u odbojkaškom odrastanju. Treba ovdje pohvaliti i juniore Siska, koji se nisu predali usprkos dva izgubljena seta te su tokom cijele utakmice prikazali, s obzirom na svoju dob, zavidnu razinu igre.

Iako je Batinović pokazao kako dostojno može zamijeniti prvog tehničara Luku Humskog, trener Goričana odlučuje malo primiriti svoju mladu postavu te na početku četvrtog seta u igru vraća najbolje što je imao na raspolaganju. Humski dobro razigrava pucače, prijem je ponovno dobar, a u napadu poene osvajaju Skorin, Bičvić, Vukić te mladi Buđak. Krajem seta u igru ulazi Ivković te kvalitetnim loptama za pucače vodi Goričane do pobjede.

Za komentar poslije utakmice, u kojoj je imao značajnu minutažu, zamolili smo mladog Davida Buđaka: “Nisam osjećao tremu jer sam znao da ću dobro odigrati i odraditi ono sto je trener tražio od mene. Zadovoljan sam svojom igrom do četvrtog seta u kojem sam napravio nekoliko grešaka. Mislim da ce mi ova utakmica koristiti što se tiče iskustva i samopouzdanja za buduće utakmice.

Goričane u subotu očekuje još jedno gostovanje, ovaj puta kod juniora zagrebačke Mladosti, te je to jedan od razloga zbog čega je trener Šulc dosta rotirao postavu u ovoj utakmici kako bi udarne snage bile što spremnije za sraz protiv još neporažene Mladosti. Nažalost, u toj utakmici zbog poslovnih obaveza neće moći računati na Prevolnika i Trpimira Burčula, dok se očekuje povratak u momčad srednjaka Dumbovića i primača Rukavine.

Pratite nas na društvenim mrežama