Škola odbojke

Zbog zainteresiranosti, prvenstveno djece OŠ Eugen Kvaternik, dogovorena je krajem prošle školske godine suradnja s profesorom Ivicom Hercegom. Dolaskom odbojkaša Gorice, porasla je zainteresiranost i odaziv djece što je ukazalo na to da je suradnja očito bila pun pogodak.

Ponukani iskustvom suradnje s OŠ E. Kvaternik u klubu odlučuju s početkom nove 2016. dio sredstava dobivenih od Grada izdvojiti za pokretanje vlastite „Male škole odbojke“ za najmlađe školarce (1. – 4. razred). Osim kasnijih nastupa na mlađekadetskim i kadetskim natjecanjima, igračice i igrači razvili bi školske odbojkaške ekipe unutar svojih škola kao dobre temelje za nastupe na osnovnoškolskim natjecanjima i povratak na razinu na kojoj je recimo OŠ E. Kvaternik nekad i bila (državna natjecanja).

Koliko je važno što ranije potaknuti i uključiti najmlađe naraštaje u sport (pogotovo kolektivni kao što je odbojka) govore činjenice i razni programi suzbijanja ovisnosti i nasilja kod sve većeg broja školaraca, čak već i u osnovnoškolskoj dobi. „Malu školu odbojke“ kroz igru, druženje i stvaranje zdravih navika zasigurno doprinosi prevenciji nasilja i ovisnosti između djece.

Djeca „Male škole odbojke“ natjecat će se i u sve popularnijoj mini odbojci.

Treninzi bi se održavali u dva termina tjedno po 1.5 h u večernjim terminima (u prosjeku 15 h mjesečno) kroz svih 9 školskih mjeseci.

Treninge Male škole odbojke vodit će treneri OK Gorice uz pomoć jednog ili dvojice igrača.

Od ove godine oformljene su natjecateljske ekipe u svim dobnim kategorijama koje nastupaju na regionalnim natjecanjima mlađih dobnih kategorija kao jedini predstavnik Zagrebačke županije.

Pratite nas na društvenim mrežama