Klub

Odbojkaški klub Gorica

Rakarska ulica 19
10410 Velika Gorica
Hrvatska

OIB:
86238355127

Telefon:
0916177230 / 0917687515

E-mail:
info@ok-gorica.hr

Predsjednik:
Ivan Šulc

Dopredsjednik:
Jurica Skorin

Tajnik:
Filip Dumbović

Povijest kluba

Muški odbojkaški klub Gorica osnovan je u svrhu promocije muške odbojke na području grada Velike Gorice i njene okolice te u svrhu animiranja mladih ovim športom. Klub je osnovan na prvoj službenoj sjednici 7. travnja 2007. godine kojoj su prisustvovali sadašnji predsjednik Domagoj Oštrić, potpredsjednik Nenad Arbanas te tajnik kluba Jurica Antić i još četvorica članova Uprave: Vanja Lukić, Jurica Skorin, Marko Kordić i Branimir Lozej. Na sjednici, koja je bila održana u prostorijama Gradske četvrti Miljenko Granić u Velikoj Gorici, prihvaćeni su ime, izgled grba, službene boje i statut kluba.

Nakon toga počinje borba za dvoranu i sponzore. Ususret su nam ponajviše izašli tadašnji sponzori, kojima smo uvelike zahvalni, ali i ljudi koji su željeli uspjeh jednom dobrom, mladom i vrlo obećavajućem muškom odbojkaškom klubu. Puno nam je pomogla OŠ Nikole Hribara, u čijoj dvorani su seniori odigravali službene utakmice i OŠ Eugena Kumičića, gdje smo održavali treninge tijekom tjedna. Sredinom 2008. godine dolazi do proširenja kluba na žensku ekipu te se samim time moralo i ime kluba promijeniti u OK Gorica. Tada se muška selekcija natjecala u 2.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi regije Centar, a ženska u 2.B ligi regije Centar.

Ambicije kluba počele su rasti nakon vrlo dobre sezone 2011./2012. kada su odbojkaši završili na drugom mjestu. Time je ostvaren i najbolji plasman u povijesti kluba, a samo dvije sezone nakon toga, 2013./2014., seniori OK Gorice osvajaju prvo mjesto u 2.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi regije Centar te se plasiraju na kvalifikacijski turnir za ulazak u 1.A ligu. Te su sezone seniorke osvojile 2.B ligu regije Centar te su se za sezonu 2014./2015. plasirale u 2.A ligu. Seniori su na kvalifikacijskom turniru za ulazak u 1.A Hrvatsku odbojkašku ligu osvojili treće mjesto s istim brojem bodova kao i drugoplasirani OK Centurion iz Pule i prvoplasirani HOK Borovo-Vukovar, a u 1.A se ligu uključuju nakon odustajanja OK Opatija.

Iako je klub 2014. godine napunio tek sedam godina, već je tada sa seniorima dospio u najviši rang natjecanja u državi. Uz izvrsne uspjehe naših seniorki i seniora, klub je 2014. godine uspostavio značajnu suradnju sa Školom odbojke Gorica. Riječ je o sportskoj udruzi koja najmlađe dobne kategorije priprema za daljnju odbojkašku karijeru, a OK Gorica u toj daljnjoj karijeri osigurava kvalitetan stručni kadar te uvjete za treniranje i sudjelovanje u službenim natjecanjima. Time je klub, uz pomoć jednog novog sportskog kolektiva u Velikoj Gorici, napravio temelje za razvoj budućih generacija odbojkašica i odbojkaša u gradu i regiji.

OK Gorica se vrlo dobro uklopila među najbolje ekipe u Hrvatskoj i odmah na početku sezone pokazuju da imaju ozbiljne planove. Prvi dio sezone završavaju su na 3. mjestu, ali tek onda ulaze u pravi ritam i ostvaruju nevjerojatnih 9 pobjeda u nizu. Već u prvoj sezoni OK Gorica osvaja 1. mjesto u drugoj skupini 1. Hrvatske odbojkaške lige i prelazi u najjaču skupinu. Sezona 2015./’16. bit će sigurno najteža dosad, ali OK Gorica je pokazala da su dobra ekipa koju veže ljubav prema odbojci i zbog toga se mogu nositi i s najboljim klubovima u državi.

Pratite nas na društvenim mrežama