Dodijeljene medalje odbojkašima OK Gorice

2017-05-05 21.31.12

Svečana dodjela medalja i pehara za tri prvoplasirane momčadi 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, održana je 5. svibnja 2017. godine u Domu odbojke – Bojan Stranić u Zagrebu.

Odgođenu utakmicu 16. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, a ujedno i zadnju utakmicu ovogodišnjeg prvenstva, između HAOK Mladosti II i OK Daruvara, čelnici hrvatskog odbojkaškog saveza iskoristili su za dodjelu medalja i pehara najboljim momčadima ovog ranga natjecanja. A i lokacija za dodjelu zaslužnim momčadima teško da je mogla biti bolja od  legendarnog Doma odbojke na Savi.

Utakmica sama po sebi nije imala rezultatski značaj jer se već prije znao konačan poredak. Prvo mjesto osvojili su odbojkaši OK Gorice, a drugo i treće mjesto, mlade i perspektivne momčadi HAOK Mladosti II i OK Daruvara. Ta činjenica je omogućila opuštenu i kvalitetnu. igru obje, relativno mlade, ali izuzetno potentne momčadi. Konačan rezultat od 3:0 (26:24, 25:20, 25:19) za Mladostaše, zapravo skriva izuzetno dobru igru pomlađene momčadi Daruvarčana. Sve to su s tribina kultnog Doma odbojke pratili odbojkaši Gorice, na čijim licima se vidio ponos što su natjecanje završili ispred dvije tako dobre momčadi. Što zbog školskih, što zbog poslovnih obveza, nisu svi gorički odbojkaši mogli prisustvovati dodjeli medalja, no ne sumnjamo kako će dečki znati dobro proslaviti zaslužene medalje.

Medalje i pehare prvoplasiranim momčadima uručio je dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, gospodin Željko Jurčević. U svom govoru čestitao je momčadima na uspješno završenom prvenstvu, posebno pohvalivši mlade odbojkaše OK Daruvara i HAOK Mladosti II, te poželjevši sreću OK Gorici u njezinom nastojanju za igranjem u Prvoj ligi sljedeće sezone.

U ime Goričana, medalje i pehar za prvo mjesto preuzeo je kapetan Jurica Skorin, koji je nakon ceremonije proglašenja pobjednika, našao nekoliko minuta za okupljene reportere. “Bila je ovo sezona u kojoj smo trebali igrati Prvu ligu, no zbog financijske situacije smo morali otići u niži rang. Došlo je dosta novih igrača i svi su se brzo uklopili u naš stil igre. Na početku ovog natjecanja, kao cilj smo postavili osvajanje prvog mjesta. To smo ostvarili, a ove medalje i ovaj pehar to simbolički i predstavljaju. Predmnijevam da ćemo u narednih nekoliko tjedana napraviti plan za sljedeću sezonu, no sada je vrijeme za zasluženi odmor i slavlje”, zaključio je svoje izlaganje kapetan Skorin i sa suigračima otišao u zagrebačku noć.

Za kraj, nabrojimo igrače koji su dali svoj obol u osvajanju prvog mjesta na tablici: Jurica Skorin, Luka Humski, Filip Dumbović, Vedran Vukić, Mateej Bičvić, Dario Rukavina, Domagoj Burčul, Josip Huljev, Snježan Prevolnik, Trpimir Burčul, Damjan Šprem, Ivan Vrpoljac, David Petar Buđak, Domagoj Ivković, Genti Martinaj, Matej Batinović, Vedran Jelčić i Ivan Šulc.

Pratite nas na društvenim mrežama