Humanitarni turnir odbojke na pijesku „Slaven 2010“

Turnir je održan u organizaciji Odbojkaškog kluba „Gorica”. Turnir je održan uz potpuni odaziv prijavljenih ekipa, tako da je na turniru sudjelovalo 26 ekipa, 19 u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji, iz Vrbovca, Varaždina, Velike Gorice, Zagreba i Slovenije.

Cilj turnira bilo je prikupljanje novčanih sredstava za Slavena Škrobota igrača Odbojkaškog Kluba „Gorica” koji je tijekom ljeta 2009.g. nastradao pri skoku u more kada mu je puknuo 5. vratni kralježak ostavši paraliziran od vrata nadolje. Prikupljenim sredstvima olakšat će mu se nabava skupih pomagala i troškovi svakodnevne rehabilitacije i vježbi. Zaključno sa 28. lipnjem 2010.g. prikupljeno je nešto manje od 14.500,oo kuna, putem kotizacija, donacija, dobrotvornih priloga građana i uplatom na žiro-račun.

Kroz sva tri dana turnir je bio obilježen dobrom glazbom, zabavom, kvalitetnom odbojkom na pijesku, uz Slavena i njegove najbliže koji su svojim cjelodnevnim boravkom uljepšali ovu humanitarnu akciju. Osvajačima prva tri mjesta podijeljene su prigodne nagrade, pehari, medalje i prigodne majice. U muškoj konkurenciji slavili su par Matija Šulc-Jurica Skorin(Zagreb-Velika Gorica), a u ženskoj par Margareta Novosel-Marina Novosel(Vrbovec).

OK Gorica će nastaviti potpomagati Slavena i njegovu obitelj na svaki mogući način kako bi mu se skratio put ka ozdravljenju, a već za sljedeću godinu najavljujemo Humanitarni turnir „Slaven 2011“ na kojem se nadamo još većem odazivu ekipa i građana, uz još bolju organizaciju i odaziv sponzora i donatora.

Zahvaljujemo sponzorima: Grad Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Bistro Kaktus, McDonalds, Cetina, Zagrebačka pivovara, Coca Cola.

Pratite nas na društvenim mrežama