OK Gorica u 1.A odbojkaškoj ligi

8

Nakon izvrsne prošle sezone u 2.A odbojkaškoj ligi Centar, u kojoj su osvojili prvo mjesto, odbojkaši Gorice nastupili su na kvalifikacijskom turniru za ulazak u 1.A ligu. Na njemu su kao i odbojkaši OK Borova i OK Centuriona iz Pule osvojili šest bodova i zauzeli treće mjesto turnira zbog lošije set razlike od prva dva prethodna kluba. OK Borovo i OK Centurion su se direktno plasirali u 1.A ligu, dok je Gorica morala pričekati rasplet oko ispadanja jednog od klubova iz 1.A lige. To se i dogodilo, iz lige je ispala OK Opatija, te se Goričanima ukazala prilika i mogućnost, upravo zbog izvrsnog plasmana i rezultata ostvarenih na kvalifikacijskom turniru, da zaigra u najvišem rangu natjecanja.

Čelništvo kluba donijelo je odluku, a zajedno s igračima i novim trenerom odlučilo u sljedećoj sezoni igrati ligu s najboljim odbojkašima Hrvatske. Tako su nakon samo osam sezona, otkako postoji OK Gorica, kvalitetno vodstvo i treninzi uspjeli napraviti ono što mnogi odbojkaški klubovi u Hrvatskoj samo sanjaju, osigurati sredstva, kvalitetnog trenera, dovoljan broj igrača, termine za treninge i pripreme te stvoriti pozitivnu atmosferu kod igrača koji su se sada spremni potpuno posvetiti ostvaranju što boljeg rezultata u narednoj sezoni – kaže glasnogovornik OK Gorice Branimir Lozej ističući kako je Klub u svoje redove doveo Juricu Antića, koji je oduvijek bio jedan od čelnih ljudi u klubu.

CILJ JE OSTATI U NAJVIŠEM RANGU

Antić je svoje trenersko iskustvo izbrusio vodeći prvoligaški klub četiri sezone. Mislimo da je klub njegovim dovođenjem na mjesto prvog trenera dobio kvalitetnog djelatnika koji će svojim iskustvom i svojom predanošću ostvariti zacrtano. Naime, u prvoj sezoni u 1.A ligi OK Gorica samo želi do kraja sezone regularno odigrati sve utakmice te na kraju želi ostati u ovom najvišem rangu natjecanja.

Da bi se sve to moglo i ostvariti potrebna su izdašna financijska sredstva. Tu je potrebno reći kako je Grad Velika Gorica dao jamstvo da će OK Gorici pomoći oko dijela financija, ali kao i kod svih klubova na području našeg Grada, novaca nikada dosta – napominje Lozej.

Kako bi do kraja cijele sezone osigurali sredstva, klupsko je vodstvo pokrenulo različite marketinške aktivnosti u cilju nabave opreme i rekvizita za treninge i natjecanja. Veliki dio novca osigurali su tako što su se igrači odrekli svojih naknada i honorara kako bi klub lakše i jednostavnije podmirivao sve troškove tijekom prve sezone u najvišem rangu odbojkaškog natjecanja u Hrvatskoj.

Velika Gorica po prvi je put u povijesti dobila jedan muški odbojkaški klub u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. OK Gorica će svoje utakmice i treninge imati u Gradskoj sportskoj dvorani, a trenutačno su u tijeku pripreme za nadolazeću sezonu – dodao je Branimir Lozej.

Pratite nas na društvenim mrežama