Druga pobjeda za OK Goricu

2016-10-22-21-16-21

Goričani su slavili i u drugoj utakmici ove sezone. Ovaj su puta, teže nego očekivano, s rezultatom 3:2 (25:15, 25:18, 25:27, 22:25, 15:13) slavili na gostovanju u Zagrebu. Bolji su bili od odbojkaša Croatije.

U drugom kolu II. A hrvatske odbojkaške lige – centar odbojkaši Gorice gostovali su u Zagrebu kod OK Croatije. Goričani su utakmicu odlično otvorili. Trener Croatije Jozo Kovačević bio je primoran prvi time-out pozvati pri vodstvu gostiju od 8:1. Goričani su set mirno privodili kraju pa je trener Ivan Šulc već u prvom setu odlučio pri vodstvu 18:6 dati priliku mladom tehničaru Mateju Batinoviću, koji je opravdao povjerenje i set mirno priveo kraju.

Na početku drugog seta ozlijedio se primač Gorice Dario Rukavina, ali Goričani su i dalje držali visoku razinu igre. Do kraja seta trener Šulc zamijenio je cijelu prvu postavu, izuzev srednjaka Dumbovića, i sigurno završio set s 25:18.

Treći su set, koji su Goričani započeli sa čak tri nestandardna igrača, odlično su otvorili sa 6:0. Prednost od 3 do 5 poena držali su sve do samog kraja seta. Pri vodstvu 21:18, nakon 2 u nizu izgubljena poena, trener Šulc poziva time-out kako bi smirio ekipu i mirno priveo set kraju. Nažalost, u tome nije uspio i u ekipu se uvukla nervoza koja je rezultirala približavanjem Croatije i izjednačenjem na rezultatu 23:23. Nakon toga Gorica ipak osvaja poen i dolazi do prve meč-lopte – 24:23. Croatia izjednačava na 24:24. Sljedeći poen ponovo osvajaju  Goričani i imaju drugu meč-loptu. Croatia po treći puta u utakmici izjednačuje rezultat i nakon toga prelazi u prvo vodstvo i u sljedećem poenu s 27:25 završava set. U četvrtom je setu Croatia pokazala izvrsnu igru. Vodili su od početka do kraja seta i mirno ga s rezultatom 25:22 završili u svoju korist. Peti je set bio vrlo izjednačen. Izmjenjivala su se  vodstva domaće i gostujuće ekipe. Na kraju je sretnija i spretnija bila Gorica koja je uspjela slaviti s vrlo tijesnih 15:13.

Nakon utakmice smo zamolili za komentar trenera Gorice Ivana Šulca, ali on, kao i igrači Gorice, nije bio baš raspoložen za razgovor. „Teško je sada nakon propuštene prilike, za tri glatka seta u našu korist, biti pametan i vruće glave nešto komentirati. Drago mi je da smo se ipak sabrali i odradili kako tako taj peti set. Moramo vrlo brzo vidjeti gdje smo griješili jer već u srijedu u Rijeci igramo osminu finala Kupa Hrvatske“, u prolazu je dodao Šulc. Nadamo se da će u tome uspjeti i da ćemo na prvom dalekom gostovanju ove sezone, protiv izuzetno jake Rijeke, imati priliku ponovo gledati onu dobro poznatu, razigranu igru Gorice.

Pratite nas na društvenim mrežama