Nastavlja se rast i širenje Odbojkaškog kluba Gorica

ujedinjenje

Odbojkaški klub Gorica i Škola odbojke Gorica prije dvije godine potpisali su Ugovor o sportskoj suradnji koja će ovih dana biti okrunjena i konačnim priključenjem Škole odbojka Gorica Odbojkaškom klubu Gorica te će dalje nastaviti kao jedan klub, a sve s ciljem kvalitetnijeg rada s mlađim dobnim kategorijama.

Škola odbojke Gorica mlada je sportska udruga koji se bavi razvojem odbojkaških vještina kod djece osnovnoškolske dobi. Udruga je osnovana 2014. godine te lagano raste iz godine u godinu. Cilj udruge je omogućiti djeci iz Velike Gorice i okolice mogućnost bavljenja odbojkom kao izvannastavne aktivnosti. Zadnjih godina, treninzi su se održavali u osnovnim školama Ščitarjevo, Nikole Hribara i Eugena Kumičića, a za školsku godinu 2016./2017. planira se širenje i u druge osnovne škole te ovim putem također pozivamo ravnatelje škola na moguću suradnju.

zajednicka

Početkom nove školske godine planira se formiranje 3 starosne grupe koje će trenirati u navedenim školama. Predškolska grupa za djecu od 5-7 godina, mlađi osnovnoškolci 1.-4. razred i stariji osnovnoškolci 5.-8. razred. Treninge će voditi trenerice Katarina, Una i Dijana, bivše igračice Azene s dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom vođenja mlađih dobnih kategorija.

Odbojkaški klub Gorica od sezone 2015./2016. počeo je rad s mlađim dobnim kategorijama te nastupio na mlađekadetskom, kadetskom i juniorskom regionalnom prvenstvu. Pripajanjem Škole odbojke Gorica, proširila se baza igrača koji su u trenažnom procesu te klub sada pokriva sve mlađe dobne kategorije od 5 do 18 godina i seniorsku ekipu. Time je zaokružen proces u kojem je oformljena baza za stvaranje novih odbojkaša i odbojkašica u Velikoj Gorici.

Posebno zadovoljni ovim događajima bili su treneri koji će sada imati mogućnost raditi s većim brojem djece što će omogućiti stvaranje grupa prema stečenom odbojkaškom znanju, a ne samo prema mjestu stanovanja, što vodi bržem i kvalitetnijem razvoju mladih odbojkašica i odbojkaša.

Priključenjem Škole odbojke Gorica našem klubu popunili smo još ono malo praznina u dobnim kategorijama koje su ostale nakon pokretanja rada s mlađim dobnim kategorijama prošle godine. Presretan sam što ćemo sada u sustavne treninge moći uključiti već djecu vrtićke dobi i odbojkaški ih odgajate sve do prelaska u seniore kada će ih se priključivati našoj prvoj ekipi. Kvalitetan rad s djecom temelj je za kvalitetne rezultate prve ekipe“, kazao je predsjednik Odbojkaškog kluba Gorica Ivan Šulc.

Zadovoljna je bila i predsjednica Škole odbojke Katarina Ćosić: „Drago nam je što nastavljamo s radom pod okriljem Odbojkaškog kluba Gorica koji je u dosadašnjem relativno kratkom vremenu postojanja ostvario značajne sportske uspjehe. Sigurni smo da će se djeca vrlo rado uključivati u takav klub čiji im seniori svakako mogu biti sportski uzori“.

Seniorska i kadetska ekipa Odbojkaškog kluba Gorica već su počele s treninzima, dok će osnovnoškolske i vrtićke grupe dobiti priliku sredinom rujna kada se ustale rasporedi u osnovnoškolskim dvoranama. Sve informacije o terminima treninga i upisu djece u Odbojkaški klub Gorica možete saznati od trenerice Katarine na broj mobitela 099 303 09 00.

Odbojkaški klub Gorica u natjecateljsku sezonu 2016/2017. također kreće s novim vizualnim identitetom koji je moguće primjetiti na naslovnici, a o kojem će javnost saznati više informacija uskoro.

Pratite nas na društvenim mrežama