Poraz u osmini finala kupa Hrvatske

2016_09_06-ok-gorica-prisiljena-odustati-od-natjecanja-u-1-a-ligi

U srijedu 26. listopada odbojkaši OK Gorice odigrali su susret osmine finala nacionalnog kupa. Iako rezultat 3:0 (25:17, 25:15, 26:24) za domaćina sugerira težak poraz, Goričani nisu bili bez šanse u ovom dvoboju.

Goričani su nastup u osmini finala kupa Hrvatske te status nositelja pri izvlačenju parova nacionalnog kupa zaslužili odličnim plasmanom u prošlogodišnjoj 1. ligi. No, kako smo ranije izvijestili, OK Gorica je zbog financijskih razloga odustala od nastupa u ovogodišnjoj 1. ligi te je u ovom susretu izraziti favorit bila MOK Rijeka, inače član Superlige. Treba nadodati kako su Goričani u ovu utakmicu ušli igrački oslabljeni jer su što zbog ozljeda, što zbog poslovnih obaveza izostali Dario Rukavina, Snježan Prevolnik, Vedran Vukić i Damjan Šprem. Bez obzira na sve nedaće, trener i igrači Gorice u utakmicu su ušli odlučni u namjeri da daju sve od sebe i natjeraju domaćina na puni angažman.

Od početka prvog seta domaćin kreće autoritativno te održavaju sigurnu prednost. U redovima Gorice osjetio se lagani respekt prema protivniku iz višeg ranga natjecanja, ali prije svega neuigranost postave uzrokovana izostankom nekih važnih igrača.

U drugom setu pogreškom trenera Ivana Šulca na teren izlazi pogrešna postava. Ovaj potez je mobilizirao igrače Gorice te smo mogli vidjeti puno bolju i kvalitetniju igru gostiju. Prijem, na čelu sa liberom Domagojem Burčulom, te primačima Matejem Bičvićem i Josipom Huljevom, je bio puno bolji nego na početku utakmice. To je omogućilo tehničaru Luki Humskom više mogućnosti pri dizanju lopti. Kapetan Jurica Skorin je standardno ponio najveći teret u napadu te su njegovi atraktivni poeni dodatno motivirali njegove suigrače. Iako je u drugom setu osvojeno tek 15 poena, igra je bila puno ujednačenija te se po govoru tijela Goričana vidjelo da se ne misle samo tako predati.

U trećem setu Goričani dižu razinu igre na višu potenciju te preuzimaju vodstvo od početka seta. Sa nekoliko dobrih servisa srednjaka Filipa Dumbovića i Trpimira Burčula, gosti kažnjavaju opuštenost domaćina. Par dobrih blokova Dumbovića i Burčula te prolazi kapetana Skorina, tjeraju trenera domaćina da iskoristi oba time-outa. Nažalost, krajem seta na naplatu dolazi skraćeni roster gostiju, te Riječani preuzimaju vodstvo i u napetoj završnici osvajaju i treći set.

Usprkos porazu, na licima Goričana nije bilo tuge. Za komentar smo zamolili trenera Šulca: „Da, malo je čudno biti zadovoljan poslije poraza od 3:0. Prošli vikend smo zamalo prokockali vodstvo od 2:0 u setovima protiv Croatije u prvenstvu te se u momčad uvukla nepotrebna nervoza. Prije polaska u Rijeku namjera mi je bila opustiti igrače i motivirati ih da slobodno igraju protiv objektivno jačeg protivnika. Žao mi je što zbog ozljeda i poslovnh obveza nisam imao na raspolaganju sve igrače. Vjerujem da bismo u tom slučaju pružili jači otpor. No, i u ovakvom sastavu smo pokazali da nije tako velika razlika između današnjih protivnika. Drago mi je da sam imao priliku protiv ovako teškog protivnika dati šansu i našim juniorima Davidu Buđaku i Mateju Batinoviću, vjerujem da će im ovo iskustvo dobro doći u budućnosti. Sveukupno sam zadovoljan nastupom u Rijeci, a naš fokus sada usmjeravamo na prvenstvene susrete protiv juniorskih momčadi Siska i Mladosti, koje moramo ozbiljno shvatiti.“

Pratite nas na društvenim mrežama