Povijesni nastupi najmlađih kadetkinja

15622436_601634670022972_2667182618140668536_n

Protekli vikend bio je vrlo dinamičan za omladinski pogon Odbojkaškog kluba Gorica. U subotu su najmlađe kadetkinje kluba po prvi puta nastupile na natjecanju u mini-odbojci, a u nedjelju u maloj odbojci. Juniori su u nedjelju odigrali drugo okupljanje juniorskog prvenstva odbojkaške regije Centar.

U subotu je u Dugom Selu održano prvo okupljanje Prvenstva Zagrebačke županije u mini-odbojci. Radi se o natjecanju za djecu do 11 godina starosti. Najmlađe Goričanke odigrale su utakmice protiv Vrbovca, Dugog Sela i Ivanić-Grada. Protivnice su za sada bile prevelik zalogaj za najmlađe odbojkašice Odbojkaškog kluba Gorica pa su svoj prvi set uspjele osvojiti tek u posljednjoj utakmici protiv Ivanić-Grada. Sigurni smo da će s još malo treninga već na sljedećem okupljanju rezultat biti puno bolji. Najvažnije je da su djevojke nakon mjeseci treniranja osjetile duh natjecanja, duh koji će ih sigurno u narednim tjednima, mjesecima i godinama poticati da što više i bolje treniraju.

U nedjelju je u Dugom Selu organizirano Prvenstvo Zagrebačke županije u maloj odbojci. Malu odbojku igraju nešto starije djevojčice u odnosu na mini-odbojku. Najstarije smiju imati 13 godina. Igra se 4 na 4 na smanjenom odbojkaškom igralištu. Odbojkašice OK Gorice u svom prvom nastupu ostvarile su i prvu pobjedu. S 3:0 slavile su protiv Rugvice. U drugoj utakmici tijesno su izgubile od Samobora.

U nedjelju su na teren izašli i juniori Odbojkaškog kluba Gorica. U Sisku su odigrali drugo okupljanje Juniorskog prvenstva odbojkaške regije Centar. Goričani su odigrali utakmice protiv Karlovca, Croatije i Varaždina. Karlovac i Croatia bili su suviše teški protivnici za još uvijek dosta mladu momčad Gorice. Pobjedu za 6. mjesto u ukupnom poretku upisali su protiv Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin.

„Ovo je velik vikend za naš klub! Nastupili smo s čak tri mlađe ekipe. Posebno me veseli nastup naših najmlađih kadetkinja. Prošle smo sezone pokrenuli rad s mlađim dobnim kategorijama u muškoj konkurenciji, a od ove smo sezone počeli raditi i s djevojčicama. Trenutno u klubu trenira 100-tinjak djece. Čestitam svim našim trenericama i trenerima na vrhunskom radu, a posebno bih čestitao našoj koordinatorici omladinskog pogona Katarini Ćosić koja je u najvećoj mjeri zaslužna organizaciju, provođenje treninga i ovaj povijesni nastup naših najmlađih kadetkinja. Veseli me što vidno napredujemo iz dana u dan.“, kazao je predsjednik OK Gorica Ivan Šulc.

Predsjednik Šulc podsjetio je i na izvrsne nastupe seniora koji su polusezonu u II. A ligi – centar završili na uvjerljivom prvom mjestu. U cijeloj ligaškoj polusezoni ne znaju za poraz.

Pratite nas na društvenim mrežama