Slavlje u derbiju prvenstva

img_3841

U subotu 5. studenog, u derbiju II.A hrvatske odbojkaške lige – centar, odbojkaši Gorice deklasirali su u gostima odbojkaše Mladosti II rezultatom 3:0 (25:14, 25:17, 25:19) i preuzeli prvo mjesto na ljestvici.

Iz kuta OK Gorice, uvod u ovaj derbi bio je jako zanimljiv. Naime, iako su već navikli da pojedini igrači nedostaju zbog ozljeda i poslovnih obaveza, ovaj put, zbog poslovnog puta u SAD, nisu mogli računati ni na trenera Ivana Šulca. Uz to, zbog akademskih obaveza nije bilo libera Domagoja Burčula, dok su zbog poslovnih obaveza izostali Trpimir Burčul i Snježan Prevolnik. Kako su juniori Goričana imali obaveze za juniorsku momčad OK Gorice, nastao je problem oko popunjavanja rostera pa je u momčad, nakon dvije utakmice pauze zbog ozljede, vraćen primač Dario Rukavina.

Izgleda kako je trener Šulc, prije odlaska na put, odlično pripremio svoje igrače jer su Goričani odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Mladim odbojkašima Mladosti održali su predavanje iz načina kako pristupiti utakmici, motivacije i voljnog momenta. Silni izostanci u redovima Goričana kao da su dodatno homogenizirali goste te pobjednik ovog dvoboja nije bio upitan niti u jednom trenutku. Iako u redovima Mladostaša ima par igrača, koji će danas- sutra zaigrati i za seniorsku momčad Mladosti, svojom razinom igre i koncentracije nisu mogli parirati gostima.

Zbog izostanka D. Burčula, Goričani od prvog seta kreću bez libera, što u modernoj odbojci baš i nije čest slučaj. Takva taktička postavka gostiju zahtijevala je od srednjih blokera, Vedrana Vukića i Filipa Dumbovića, koji su napravili odličan posao u bloku, dodatni angažman u obrani i na prijemu, što su oni prilično dobro odradili tijekom cijele utakmice. Izostankom glavnog obrambenog igrača, veći teret je pao i na primače Josipa Huljeva i Mateeja Bičvića. Uz standardno dobrog Bičvića, posebno veseli dobra igra Huljeva, koji je bio koncentriran u obrani i nezaustavljiv u napadu. To je omogućilo tehničaru Luki Humskom da razvuče protivnički blok i smanji pritisak sa glavnog napadača, kapetana Jurice Skorina, koji je u ovom susretu preuzeo i dio trenerskih obaveza na sebe. Zbog dobre igre prve postave nije bilo potrebe za uvođenjem rekonvalescenta Rukavine, dok je Damjan Šprem ulazio u igru u prvom i drugom setu, kako bi Skorin ostao svjež za završnicu utakmice.

Goričani su slobodni sljedeći tjedan, tako da sljedeću utakmicu igraju tek u nedjelju 20. studenog u 14.45 sati, kada im u goste dolaze odbojkaši Nedelišća, trenutno drugoplasirane momčadi prvenstva. Još jedna utakmica, još jedan derbi, ništa novo za odbojkaše Gorice, osim možda mogućnosti da konačno nastupe u punom sastavu i pokažu svoj puni potencijal. Dođite i podržite prvoplasiranu momčad II.A hrvatske odbojkaške lige – centar, dečki će dati sve od sebe da se niz nepobjedivosti ne zaustavi na brojci četiri.

Pratite nas na društvenim mrežama