Uvjerljiva pobjeda u srazu bivših prvoligaša!

img_3019

Već prvo kolo 2. A odbojkaške lige – centar donijelo je derbi! U Velikoj su Gorici utakmicu odigrali OK Gorica i MOK Čazma – obje do ove sezone prvoligaške ekipe. Lakše nego očekivano slavio je domaćin OK Gorica s rezultatom 3:0 (25:15, 31:29, 25:16).

Odbojkaši Gorice odlično su otvorili utakmicu i već nakon nekoliko poena natjerali gostujuću ekipu da pozove prvi time-out. Polako su povećavali prednost do polovice prvog seta kada je ona postala nedostižna te su mirno završili set. Drugi set donio je puno više zanimljivosti. Većim je dijelom seta Gorica bila u vodstvu, ali Čazma im je cijelo vrijeme bila za petama. Izmijenilo se nekoliko set-lopti na obje strane da bi na kraju Goričani set upisali tek s 31. osvojenim poenom. Nakon u dramatičnoj završnici izgubljenog seta, Čazmanci nisu pružili ozbiljniji otpor u trećem setu te su ga domaćini dosta brzo osvojili i u svoju korist završili utakmicu.

Iznimno sam zadovoljan našom prvom službenom utakmicom. Nakon što smo zbog financijskih razloga bili primorani napustiti 1. nacionalnu odbojkašku ligu, nekoliko važnih igrača napustilo je klub. Međutim, došli su neki novi momci koji su se pokazali i više nego izvrsnima. Razina naše igre i dalje je prvoligaška. Iako na utakmici nije bilo našeg prvog srednjaka i jednog od najvažnijih igrača Filipa Dumbovića, neočekivano smo lako savladali naše stare rivale iz Čazme – vjerojatno najjačeg konkurenta za osvajanje Lige“, kazao je trener Ivan Šulc.

U sljedećem kolu Goričani u Zagrebu igraju protiv OK Croatije koju jako respektiraju. „Croatia je do prije godinu dana igrala Prvu ligu i otkinula nam u pretprošloj sezoni u Gorici dva vrlo važna prvoligaška boda. Sada idemo u goste kod njih. Očekujemo vrlo ozbiljnu utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe i, nadam se, upisati i drugu pobjedu.“, izjavio je kapetan Jurica Skorin.

Osim ligaških utakmica, Goričane očekuje i Kup. U srijedu, 26. listopada igra se osmina finala nacionalnog kupa. Zahvaljujući izvrsnom prošlogodišnjem rezultatu OK Gorice u 1. ligi, u osmini finala kupa bit će nositelji te su im potencijalni suparnici osvajači regionalnih kupova ili momčadi plasirane od 9. do 12. mjesta u prošlogodišnjoj 1. ligi. „Polažemo velike nade u Kup. Htjeli bismo kroz njega pokazati da, iako ove sezone ne igramo Prvu ligu, i dalje igramo vrhunsku odbojku. Cilj nam je ući među 8 najboljih ekipa u Kupu. Uvjeren sam da to ovi momci mogu ostvariti.“, zaključio je Šulc.

Pratite nas na društvenim mrežama