Prvi prvenstveni poraz

2017-11-04 19.28.11

Gostovanje u Čazmi nije bilo uspješno za odbojkaše OK Gorice jer je ubilježen poraz od 3:1 (25:20, 25:15, 17:25, 25:17) u sklopu 4. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

Goričani za gostovanje u Čazmi, nisu mogli računati na, duže vrijeme odsutne Josipa Huljeva i Damjana Šprema, dok zbog privatnih obveza ovaj put nije bilo ni Snježana Prevolnika. Ovi izostanci došli su u dosta nezgodnom trenutku, jer odbojkaši Čazme su svakako jedna od boljih momčadi ove lige, a i konačan rezultat je najbolji pokazatelj prethodne konstatacije. Navedeni izostanci značili su da Ivan Šulc upada u prvu momčad, dok na klupi Goričana ostaje “dječji vrtić”. Juniori Domagoj Ivković, Matija Klasnić i Neno Hazer, usprkos svome talentu, teško da su mogli konkretnije pomoći protiv iskusne i uigrane momčadi MOK Čazme. Već se i prije polaska na put u Čazmu znalo kako će najveći teret morati ponijeti iskusniji igrači OK Gorice.

Blokerske pozicije standardno su zauzeli Vedran Vukić i Ivan Vrpoljac, primače su igrali Ivan Šulc i Dario Rukavina, za prijem i obranu je bio zadužen libero David Petar Buđak, a korektora i tehničara igrali su Mateej Bičvić, odnosno Luka Humski.

Prvi set obilježile su sitne pogreške u napadu i servisu kod obje momčadi, tako da se niti jedna momčad nije uspjela značajnije rezultatski odvojiti. Ipak, više sreće u ovoj igri pogrešaka imali su domaćini i prvi stigli do 25 poena. U drugi set obje momčadi kreću s nešto višom razinom igre, ponovno se domaćini rezultatski malo više odvajaju. Polovicom seta, nade Goričana da će preokrenuti rezultat, padaju u vodu jer Ivan Šulc obnavlja staru ozljedu koljena i otpada do kraja utakmice. Na njegovo mjesto ulazi Matija Klasnić, no šok u gostujućoj momčadi je prevelik i domaćini uvjerljivo osvajaju drugi set. U trećem setu počinje nešto što je najbolje opisati kontroliranim kaosom. Naime, gosti ispravno procjenjuju kako je u danom trenutku teško očekivati od mladog Klasnića da u potpunosti zamijeni ozlijeđenog Šulca. To je značilo kako odustaju od napada sa sredine, te se srednji blokeri izvlače na pozicije četiri i dva te napadaju s navedenih pozicija. Takva promjeni u igri Goričana te njihovo bolje i preciznije serviranje, totalno su zbunili domaću momčad. Gosti dosta lako osvajaju treći set i nadaju se potpunoj senzaciji. Međutim, do preokreta u utakmici nije došlo. Domaćini su ipak preiskusna i kvalitetna momčad da se ne bi mogli prilagoditi na netradicionalnu igru gostiju. Čazma puno bolje otvara četvrti set i goričku promjenu u igri stavlja u svoju korist. Domaći blokeri znaju kako nema prijetnje sa sredine mreže i slobodno se mogu “parkirati” u bloku na gostujuće napadače s bočnih pozicija. Rijetke prilike koje su imali za zadržavanje priključka, Goričani nisu iskoristili i domaćini zasluženo osvajaju tri boda.

Odbojkaše Gorice za dva tjedna čeka važan prvenstveni dvoboj protiv OK Daruvara, nadamo se kako će to vrijeme kvalitetno iskoristiti za dvoboj protiv još jednog kvalitetnog protivnika.

Pratite nas na društvenim mrežama