Izvještaj s mješovitog odbojkaškog turnira

26941312_10212508745487258_1328561031_o

U organizaciji Odbojkaškog kluba Gorica i Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije, u subotu, 13. siječnja 2018. održan je mješoviti odbojkaški turnir. Nastavak je to uspješne suradnje iz svibnja prošle godine, kada su isti organizatori okupili mješovite odbojkaške ekipe u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, na turniru nazvanom “Gorica kup 2017”.

Posebnost mješovite odbojke je u činjenici da su na terenu istovremeno i dečki i cure, pri čemu ekipa ne smije imati više od tri dečka u terenu. Ovaj sve popularniji koncept igranja odbojke se već godinama primjenjuje u odigravanju susreta Katoličke lige, odbojkaške lige osnovnih škola te, u nazad par godina, i rekreativne mješovite odbojkaške lige, koja okuplja veliki broj ekipa. Stoga ne čudi činjenica kako su sve ekipe na turniru igrale ili igraju neku od navedeni mješovitih odbojkaških liga. Devet ekipa, iz Velike Gorice i okolice, bilo je raspoređeno u dvije skupine. Nakon razigravanja po skupinama i odigrane završnice, kao najbolja ekipa turnira završila je ekipa “Sv. Petra” iz Zagreba, druga je bila ekipa “NBDM Alkar” iz Velike Gorice, a treće mjesto pripalo je ekipi “Voltaža” iz Zagreba.

Turnir je protekao u veselom druženju, uz obilje smijeha, ali i napetih utakmica. Organizatori su bili jako zadovoljni i atmosferom u dvorani, ali i natjecateljskim aspektom turnira. U ime OK Gorice, izjavu je dao Dario Rukavina: “Mislim da kao klub možemo biti zadovoljni i ponosni na ovo okupljanje. Sve je zaista proteklo kako treba, zapravo i puno bolje nego smo se nadali. Ovaj put smo imali i više prijavljenih ekipa nego prošle godine, pa je to trebalo sve dobro organizirati, na čemu se zahvaljujem Renatu iz Pastorala na pomoći. Mi iz kluba smo se rasporedili u tri momčadi, juniori su nastupili s curama iz ostalih odbojkaških klubova iz Velike Gorice, bilo je par igrača iz Prve lige, došli su naši prijatelji iz Osnovne škole Velika Mlaka, cure koje igraju Katoličku ligu su se pojačale s nekoliko dečki i došle na turnir. Došle su dvije ekipe koje igraju mješovitu ligu. Sve u svemu, jako šaroliko društvo, i to nam je posebno drago, što smo uspjeli na jednom mjestu okupiti toliki broj ljubitelja odbojke i pokazati kako je odbojka inkluzivan sport u koji vrijedi ulagati. Već sad smo dobili upite za održavanje sljedećeg turnira, i potaknuti dosadašnjim pozitivnim iskustvom, napraviti ćemo sve da u što skorije vrijeme organiziramo još jedan ovakav turnir”. Renato Novoselec, u ime Pastorala, rekao je sljedeće: “Dobra suradnja s OK Goricom potvrđena je i ovaj put. Iako je vremenski period bio kratak, uspjeli smo na turnir privući veći broj ekipa nego prošle godine. Interes ljudi za ovakvu vrstu natjecanja je zaista velik, i drago mi je da u Odbojkaškom klubu Gorica imamo partnera koji dijeli našu ljubav prema sportu, konkretno odbojci, i koji imaju volje i znanja za organiziranje ovakvog turnira. Htio bi se zahvaliti svim sudionicima na dolasku, našim volonterima na predanom poslu, sucima na profesionalnosti te gradu Velikoj Gorici na gostoprimstvu. Vjerujem kako ćemo se uskoro ponovno družiti.”

Na kraju, ali nikako najmanje važno, organizatori se zahvaljuju Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice na ustupljenoj dvorani, gospodinu Juri Grliću iz ugostiteljskog objekta “Burek Jura” na odličnim pizzama, gospodinu Limanu Martinaju iz “Pekarne Martinaj” na ukusnim pecivima te gospodinu Marku Barunoviću iz CB Alkar na pomoći u organizaciji turnira.

 

Pratite nas na društvenim mrežama